З початку року на Миколаївщині майже втричі збільшилася кількість обвинувальних актів щодо військових

З початку року на Миколаївщині майже втричі збільшилася кількість обвинувальних актів щодо військових

Укрінформ
На Миколаївщині з початку цього року майже втричі збільшилася кількість скерованих до суду спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону обвинувальних актів стосовно військовослужбовців.

Про це на брифінгу повідомив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом 2024 року прокурорами Миколаївської спеціалізованої прокуратури до суду скеровано 347 обвинувальних актів (у аналогічному періоді 2023 року - 131). З них у сфері економіки 14 (проти 6 у 2023 р.), корупції 4 (проти 3), сфері бюджету 4 (проти 2)», - сказав Кльопов.

Як приклад він навів кримінальне провадження за ч. 4 ст. 425 КК України стосовно начальника штабу - першого заступника командира військової частини. Той допустив безпідставне нарахування премій і додаткової винагороди військовослужбовцям, що заподіяло збитки на загальну суму ₴967 тисяч.

Читайте також: Наступну громадську антикорупційну раду при Міноборони оберуть на два роки

Також до суду направлений обвинувальний акт відносно бухгалтера військової частини. Вона здійснила помилкове перерахування грошових коштів з рахунку військової частини на рахунок фізичної особи, що спричинило збитки на загальну суму в розмірі ₴809 тисяч.

Крім того, за оперативного супроводження СБУ викрито організовану злочинну групу. Її учасники, будучи співробітниками Головного військового представництва МО України та місцевих органів державної влади, виконували завдання іноземної розвідки і надавали її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. У тому числі на одному з підприємств оборонно-промислового комплексу. Їм інкримінували державну зраду.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення до спеціалізованої прокуратури надійшли близько десяти звернень стосовно перевищення повноважень працівниками територіальних центрів комплектування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-