Обстріл стадіону в Харкові: вже семеро постраждалих, четверо з них - діти

Обстріл стадіону в Харкові: вже семеро постраждалих, четверо з них - діти

Фото
Укрінформ
Унаслідок обстрілу російською армією стадіону в Харкові кількість постраждалих зросла до семи, із них четверо – діти.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ. 

“За даними слідства, вдень 8 травня російська армія обстріляла Салтівський район: зафіксовано влучання по території стадіону однієї зі шкіл. Отримали травми сім мирних мешканців. Серед них: дівчинка 8 років, двоє хлопчиків 14 років, хлопчик 15 років, чоловік 55 років та двоє жінок”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що пошкоджена школу та прилеглі житлові будинки.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці та вибухотехніки працюють над встановленням типу боєприпасу, яким ворог вдарив по місту.

Читайте також: У Харкові росіяни вдарили по спортмайданчику, троє постраждалих дітей - у вкрай важкому стані

"Російська армія навмисно та цілеспрямовано вчергове атакувала звичайний цивільний обʼєкт – спортмайданчик. Вдень. Коли діти грали на вулиці. Держава-агресор понесе відповідальність за кожен злочин проти українського народу”, – зазначили в прокуратурі.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі, що двоє постраждалих хлопців - у важкому стані, один хлопець та дівчинка — у середньому. Усі госпіталізовані до медзакладу.

“55-річний цивільний чоловік із травмами середнього ступеня також доставлений до лікарні. Дві жінки 80 та 32 років у легкому стані — їм надана допомога на місці”, - написав Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вдарили по спортивному майданчику в Салтівському районі Харкова, серед поранених – діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-