«Зливав» ворогу плани ЗСУ: у Миколаєві матроса-зрадника засудили на 15 років

«Зливав» ворогу плани ЗСУ: у Миколаєві матроса-зрадника засудили на 15 років

Укрінформ
Заводський районний суд міста Миколаєва визнав винним у державній зраді та призначив 15 років позбавлення волі військовослужбовцю, який шпигував на користь РФ.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

«Визнати винуватим… у пред'явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 111 КК України та призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна», - йдеться у повідомленні.

Засуджений – уродженець Республіки Удмуртія РФ, одружений, має на утриманні малолітню дитину, раніше не судимий.

За матеріалами суду, чоловік мобілізувався у травні 2022 року і почав службу на посаді гідроакустика відділення технічних засобів розвідки у військовому званні «матрос» в Очакові на Миколаївщині.

Читайте також: До 15 років тюрми засудили зрадника, який шпигував для ФСБ на Миколаївщині

Не пізніше 20.12.2022 він, діючи з корисливих та ідеологічних мотивів, а також не погоджуючись із політикою влади щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності України, вступив у злочинну змову з представником РФ.

Згодом він виконував низку завдань своїх кураторів, які завдали шкоди ЗСУ.

Зокрема, 25.01.2023 фігурант через Телеграм попередив представника РФ про те, щоб їхні військові підрозділи на півострові Кінбурнська коса дотримувались посилених заходів безпеки від засобів вогневого ураження ЗС України. Він також повідомив про неефективність бойових підрозділів РФ проти ЗСУ та запропонував власний варіант тактики наступу на позиції українських захисників, розташовані вздовж акваторії.

01.02.2023 матрос надіслав представнику держави-агресора фото та відео пристрою для спостереження, який використовується його підрозділом для спостереження, із зазначенням технічних характеристик.

Читайте також: В Одесі затримали агента ФСБ, який готував удари по будівлях СБУ та прокуратури

Надалі, 06.02.2023 зрадник надіслав ворогу інформацію про те, звідки саме були випущені ракети по позиціях ЗС РФ на Кінбурнській косі, а також звідки підрозділи ЗСУ ведуть артилерійський вогонь.

Зазначається, що засуджений здійснив ще низку підривних дій проти ЗСУ, обороноздатності та державної безпеки України. 3 травня 2023 року його затримали.

Як повідомлялося, у Ленінському районному суді Миколаєва триває розгляд справи жительки села Кашперо-Миколаївка Баштанського району, яка під час тимчасової окупації здавала росіянам інформацію про учасників АТО та патріотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-