Росіяни поширюють фейк про закриття на Сумщині понад 40 шкіл через брак грошей

Росіяни поширюють фейк про закриття на Сумщині понад 40 шкіл через брак грошей

Укрінформ
Центр протидії дезінформації викрив маніпуляцію російської пропаганди про те, ніби в області наступного року закриють більше 40 шкіл через недостатнє фінансування.

Про це Центр протидії дезінформації повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ворожі Tелеграм-канали поширюють інформацію про те, що на Сумщині у 2025 році буде закрито 41 школу в 20 громадах у зв'язку з відсутністю фінансування. Також пропагандисти повідомляють, що для проведення мобілізації в регіоні за розпорядженням очільника Сумської ОВА штат адміністрації збільшили на 7 осіб. Насправді це маніпуляції", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в ЦПД, йдеться не про закриття, а про реорганізацію закладів освіти, в яких навчається менше 45 учнів. Це передбачено постановою Кабміну, яка була затверджена в березні: з 1 вересня 2025 року державна освітня субвенція не буде виділятися на школи, в яких навчається менш як 45 учнів.

Читайте також: РФ розгорнула потужну інформкампанію для протидії мобілізації в Україні

За словами директорки Департаменту освіти і науки Сумської ОВА Вікторії Гробової, сьогодні в області в 41 закладі навчається менш як 45 дітей, трапляється - по 1-3 учнів у класі.

"Збільшення штату ОВА ж відбулося з метою удосконалення структури обласної військової адміністрації та жодним чином не пов’язане з організацією проведення мобілізації", - додали в ЦПД. 

Як повідомляв Укрінформ, ворог запустив фейк про наступ на Сумщину з Росії. Водночас в ОВА запевнили, що наразі на кордонах області не фіксується ударних угруповань військ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-