На Одещині затримали підозрюваних у розстрілі вінницьких поліцейських

На Одещині затримали підозрюваних у розстрілі вінницьких поліцейських

Фото
Укрінформ
Двох чоловіків, які ймовірно скоїли розстріл вінницьких поліцейських, затримали в Одеській області.

Про це голова Національної поліції Іван Вигівський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було вставлено місцеперебування фігурантів – вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД", – зазначив Вигівський. 

За його даними, нападниками є уродженці Вінницької області – батько та син віком 52 й 26 років відповідно. Обидва – військовослужбовці.

Поліцейський, який загинув під час виконання обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встигнув здійснити постріли й поранити зловмисників.

Встановлення обставин події та мотивів скоєного злочину триває.

Очільник Нацполіції нагадав, що за фактом нападу на поліцейських уже розпочате кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Читайте також: Прокуратура перевіряє причетність військових до розстрілу поліцейських у Вінницькій області

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як повідомлялося, у ніч на 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. Двоє чоловіків, які перебували в авто, відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції Максим Зарецький, його напарник дістав поранення.

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону почала перевірку причетності двох військовослужбовців до розстрілу поліцейських.

У Сухопутних військах ЗСУ згодом підтвердили, що на відео з імовірними нападниками на поліцейських, яке ширилося мережею, присутні військові однієї із їхніх частин. Командування заявило, що максимально сприятиме всебічному й неупередженому розслідуванню.

Фото: Фейсбук Івана Вигівського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-