Мер Житомира заявив про недовиконання бюджету

Мер Житомира заявив про недовиконання бюджету

Укрінформ
Ситуація з бюджетом Житомирської міської громади зараз трохи гірша, ніж передбачалося при його ухваленні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Житомир.info розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Ситуація з бюджетом трішки гірша, ніж передбачали, є недовиконання. В кінці минулого року, коли приймали бюджет і планували допомогу ЗСУ, ми взяли всі вільні кошти (на ЗСУ – ред.), які в нас залишалися, а це близько 300 млн грн, і за перший квартал ми вже використали майже 130 млн грн», - зазначив Сухомлин.

За його словами, зараз є ряд факторів, що не сприятимуть наповненню бюджету. Зокрема це закон про мобілізацію, через який зменшиться кількість людей, які працюватимуть офіційно.

«На останній сесії ми 5-6 вільних об’єктів погодили на аукціон. Я не знаю, яка буде сума, може, 30-40 млн грн, а це приблизно 2000 FPV-дронів. Ми продаємо об’єкти, щоб наповнювати бюджет», - додав мер.

Читайте також: На Житомирщині відновили 67% пошкоджених через війну об’єктів

Сухомлин зауважив, що кількість листів від військових, які просять допомогти закрити їхні потреби, не зменшуються. Зараз їм найбільше потрібні квадрокоптери Mavic різних модифікацій та Autel, FPV-дрони та засоби радіоелектронної боротьби.

Як повідомляв Укрінформ, депутати ухвалили бюджет Житомирської міської громади на 2024 рік, в якому на підтримку ЗСУ передбачили 315 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-