На Херсонщині двоє місцевих жителів підірвалися на міні

На Херсонщині двоє місцевих жителів підірвалися на міні

Укрінформ
На Херсонщині на околиці с. Бобровий Кут біля річки двоє місцевих жителів під час рибної ловлі підірвалися на міні, розпочато провадження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура

«За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З лютого 2022 року в Україні від вибухонебезпечних предметів постраждали 950 цивільних - МОУ

За даними слідства, вранці 12 квітня на околиці с. Бобровий Кут, біля річки, йшли двоє місцевих жителів. Вони натрапили на вибуховий пристрій, який здетонував. Внаслідок вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію ноги, жінка – осколкові поранення.

Як зазначається, попередньо цивільні постраждали від протипіхотної міни.

Наразі тривають першочергові слідчі дії за участі співробітників прокуратури та поліції.

Читайте також: В Україні через підрив на мінах загинули 265 цивільних, 587 постраждали

Як уточнив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, цивільні, що підірвалися на російській вибухівці на Херсонщині, рибалили.

«На Херсонщині на російській вибухівці підірвалися рибалки. Подія трапилася між селами Бобровий Кут та Калинівське. Поблизу річки рибалка натрапив на міну, яка здетонувала», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до лікарні у важкому стані доставили 38-річного чоловіка. У нього – вибухова травма, ампутація гомілки та уламкові поранення плеча.

Також уламкові поранення отримала жінка. Орієнтовно, їй 40 років.

Читайте також: На Херсонщині рибалка підірвався на ворожій міні - залишився без ноги

Прокудін нагадав, що лісосмуги, поля, водойми – небезпечні місця, адже можуть бути замінованими. Він закликав утриматися від відвідин територій, де ще не працювали сапери.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня поблизу річки в селі Червоний Маяк на міні підірвалися двоє місцевих мешканців. Чоловіки збирали дрова. Внаслідок вибуху один з них загинув на місці. Другого госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-