Херсон відвідала литовська делегація

Херсон відвідала литовська делегація

Фото
Укрінформ
Херсон відвідала литовська делегація, у її складі парламентарі та виробники безпілотних літальних апаратів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив уФейсбуці начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Зустрівся з віцеспікером Сейму Литовської Республіки паном Паулюсом Саударгасом та литовськими парламентарями», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі в Херсоні обговорили першочергові потреби регіону: облаштування укриттів в освітніх закладах до початку нового навчального року, пришвидшення темпів розмінування і військове обладнання.

Прокудін розповів, що у складі литовської делегації були й виробники безпілотних літальних апаратів. Він запропонував співпрацю щодо тестування нових розробок.

Також начальник ОВА повідомив, що є домовленості щодо меблювання двох укриттів та центру дитячої психологічної реабілітації. А незабаром громади Херсонщини відвідають литовські стоматологи.

Також Прокудін вручив подяки литовським волонтерським організаціям, які постійно працюють в області, передав особисте запрошення голові Сейму Литовської Республіки Вікторії Чміліте-Нільсен, а також шаховий стіл, оскільки пані Вікторія є чемпіонкою Європи з шахів і свого часу брала участь у змаганнях в Херсоні.

Читайте також: ЮНІСЕФ передав школярам Херсонщини понад 10 тисяч ноутбуків

Прокудін також нагадав, що Литва є потужним голосом підтримки України, як у питаннях військової допомоги, так і на шляху України до повноправного членства в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2023 року на деокупованій території Херсонщини, у Калинівській громаді, побувала литовська делегація.

На деокупованій Херсонщині у наступному навчальному році планують відновити освітній процес у 15 закладах, в яких діти могли б навчатися принаймні у змішаному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-