На Хмельниччині працівниця банку привласнила ₴8 мільйонів допомоги родичам загиблих військових

На Хмельниччині працівниця банку привласнила ₴8 мільйонів допомоги родичам загиблих військових

Укрінформ
На Хмельниччині судитимуть колишню посадовицю банку за привласнення близько 8 мільйонів гривень допомоги родичам загиблих військовослужбовців.

Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції у Хмельницькій області, передає Укрінформ. 

“Поліцейські встановили, що експосадовиця одного з відділень банку упродовж 2022-2023 років пропонувала банківські послуги родичам загиблих воїнів з Білогірщини. Та замість відкриття депозитів, привласнювала їхні кошти”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обвинуваченою є 32-річна жінка, яка на той час виконувала обов’язки керівника одного з відділень банку. За версією слідства, вона дізналась про надання допомоги родинам загиблих військовослужбовців і пропонувала їм вигідно придбати іноземну валюту та відкрити депозит в банку. 

“Коли потерпілі погоджувались та приносили кошти, зловмисниця їх привласнювала. Таким чином, вона збагатилася на суму близько 8 мільйонів гривень”, - інформують правоохоронці. 

Читайте також: Привласнили допомогу для ЗСУ на майже ₴1,7 мільйона: у Києві затримали двох псевдовійськових

Слідчі Шепетівського райуправління поліції завершили розслідування та направили до суду обвинувальний акт. Фігурантці інкримінують декілька кримінальних правопорушень: привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України) службове підроблення (ч. 1, 2 ст. 366 КК України) та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1, 2 ст. 209 КК України). 

У поліції додають, що за скоєне жінці загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, на Хмельниччині працівницю ТЦК викрили на хабарі у 10 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-