На Хмельниччині працівницю ТЦК викрили на хабарі в $10 тисяч

На Хмельниччині працівницю ТЦК викрили на хабарі в $10 тисяч

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Хмельниччини викрили працівницю обласного ТЦК і СП та її спільника у вимаганні й отриманні 10 000 доларів США за «вирішення питання» щодо ухилення від мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Хмельницькій спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

«Повідомлено про підозру співробітниці обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та місцевому стоматологу за фактом незакінченого замаху на одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, спільники за гроші обіцяли надати військовозобов’язаному висновок про визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я з подальшим виключенням з військового обліку. Таку послугу, як зазначили в прокуратурі, стоматолог запропонував своєму пацієнту під час лікування.

«За 10 тисяч доларів США він та його подруга із ТЦК повинні були вплинути на членів військово-лікарської комісії та військових посадових осіб за прийняття ними позитивного рішення», - інформують в установі.

Читайте також: На Тернопільщині затримали службовця ТЦК під час отримання хабаря

Зазначається, що під час проведення одночасних обшуків за місцем роботи та проживання цих осіб вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речові докази, які скеровано на експертизу.

Обом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

У прокуратурі додали, що військовослужбовицю ТЦК відсторонено від посади. Також слідчі перевіряють причетність до злочину інших осіб.

Читайте також: Лубінець відреагував на силове затримання працівниками ТЦК волонтера у Львові

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили підприємця та ексдиректора держпідприємства Міністерства оборони на хабарі у розмірі 600 тисяч доларів.

Фото: Хмельницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-