З двох громад на Харківщині евакуювали майже 160 дітей

З двох громад на Харківщині евакуювали майже 160 дітей

Укрінформ
Із Вільхуватської та Великобурлуцької громад Куп’янського району, де через обстріли оголосили примусову евакуацію, вивезли майже 160 дітей.

Про це повідомив у телемарафоні «Єдині новини» начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже практично завершили евакуацію у примусовий спосіб дітей із двох громад Куп’янського напрямку. Вивезли майже 160 дітей із сім’ями. Аналізуємо, чи залишився ще хтось, оскільки в нас була інформація, що дехто виїздив самостійно. Однак маємо кожен будинок перевірити», - сказав начальник ОВА.

За його словами, зараз розглядається питання обов’язкової евакуації дітей з півночі області.

«Зараз ми розглядаємо населені пункти півночі області, з Богодухівського та Харківського районів, щоби там оголосити обов’язкову евакуацію, можливо, у примусовий спосіб саме дітей. Продовжуємо аналізувати і Вовчанський, Куп’янський напрямки для того, щоб розширити евакуаційні процеси», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Росіяни вночі скинули КАБи на Вовчанськ та обстріляли село в Куп'янському районі

Він додав, що жителів районів приймають в обласному центрі та інших регіонах.

«Місць вистачає і у Харкові, а, враховуючи складну ситуацію зі світлом, зарезервовані місця в інших областях - Житомирській, Івано-Франківській», - зазначив Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з двох громад Куп’янського району. Планували евакуювати 161 дитину.

Фото ілюстративне: Сергій Гайдай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-