У Харкові через удари РФ 22 березня достроково завершиться опалювальний сезон

У Харкові через удари РФ 22 березня достроково завершиться опалювальний сезон

Укрінформ
У Харкові через російські ракетні удари 22 березня достроково завершиться опалювальний сезон, війська РФ знищили основні енергооб’єкти міста.

Про це у відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці, сказав міський голова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

“Минулої пʼятниці ворог фактично знищив основні енергетичні об'єкти, за рахунок яких живилося наше місто. Всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки тієї атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках. І хоча частково їм уже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії все ще відчутний. Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону”, - сказав мер.

За його даними, припинення опалення дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки.

“Відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня. Температура повітря на вулиці - сприятлива”, - зауважив Терехов.

Читайте також: В Україні опалювальний сезон завершать достроково - керівник Нафтогазу

Як повідомлялося, 22 березня російські війська атакували Харків та область ракетами С-300 та "Іскандерами-М". Унаслідок ударів по енергетичній інфраструктурі місто залишилося без електроживлення.

З 25 березня діють графіки відключення по Харкову та частині районів області.

Вранці 25 березня вдалося відновити роботу метрополітену. Потужностей для наземного електротранспорту поки не вистачає. Замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують курсувати автобуси.

Після російських ударів 22 березня підключили до електроенергії майже 80% міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-