На Донеччині відновлюватимуть ліси попри бойові дії

На Донеччині відновлюватимуть ліси попри бойові дії

Відео
Укрінформ
У Донецькій області цьогоріч планують відновити близько 100 гектарів лісу в національному природному парку «Святі гори».

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

«Та, попри активні бойові дії, ми продовжуємо відновлювати ліси… Всього у 2024 році плануємо відновити близько 100 гектарів лісу у національному природному парку «Святі гори»», - написав очільник області.

Він зазначив, що наразі на території Дробишевського лісництва ДП «Лиманське лісове господарство» Національного природного парку «Святі гори» після часткового розмінування територій силами представників громадськості та органів влади вже висадили близько 10 тисяч саджанців сосни звичайної. Всі ці сіянці були вирощені у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі з насіння, зібраного у лісах Лиманщини, та передані на Донеччину безкоштовно.

Читайте також: У Запоріжжі висадили новий молодий ліс

За словами Філашкіна, тільки на території Лиманської громади окупанти знищили понад 10 тисяч гектарів лісу.

«Скільки всього окупанти випалили лісів на Донеччині, на жаль, поки неможливо підрахувати», - констатував керівник ОВА.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-