На Волині у вирубці столітніх дубів у заповіднику підозрюють директора нацпарку та підприємця

На Волині у вирубці столітніх дубів у заповіднику підозрюють директора нацпарку та підприємця

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру директору Ківерцівського Національного Природного парку «Цуманська пуща» та власнику деревообробного підприємства, які організували незаконні рубки дубів на заповідній території.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань у Фейсбуці.

За даними слідства, у липні 2023 року в одному з урочищ парку були проведені незаконні рубки. Правоохоронці виявили там залишки 48 зрубаних дубів віком понад 165 років та 42 дерев інших порід. Екологічна шкода від таких дій склала майже 16,5 млн грн.

Також на деревообробному підприємстві було виявлено понад 600 кубометрів іншої деревини, вартістю у понад 21 млн грн. За клопотанням ДБР суд арештував деревину та передав до АРМА.

Читайте також: На Одещині посадовець лісгоспу вирубав у Нацпарку дерев на ₴145 мільйонів

Обом фігурантам повідомлено про підозру в незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинила тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб, а директору Нацпарку оголошено підозру ще й у перевищенні службових повноважень.

Як повідомлялося, працівники Державного бюро розслідувань завершили слідство стосовно начальника однієї з філій ДП «Ліси України», який організував незаконну рубку дерев на території Національного природного парку в Одеській області.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-