Київщина і штат Вашингтон створять онлайн-платформу для економічного співробітництва

Київщина і штат Вашингтон створять онлайн-платформу для економічного співробітництва

Фото
Укрінформ
Київська область та штат Вашингтон (США) створять онлайн-платформу для розширення економічного співробітництва між регіонами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Про це під час робочої поїздки до штату Вашингтон домовився голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко із командою Департаменту комерції штату Вашингтон на чолі з директором Майком Фонгом.

«Це буде бізнес-майданчик, де виробники Київщини та американського штату зможуть оприлюднити всю інформацію про свою продукцію та розширити товарообіг», – зазначили в КОВА.

КОВА зі свого боку наповнюватиме платформу усією актуальною інформацією щодо ведення бізнесу в Україні, якої так потребує американський інвестор.

Кравченко в Сіетлі провів низку зустрічей з представниками американського бізнесу. Зокрема, з компаніями, які виробляють військове обладнання, дрони, РЕБ, лазерне оснащення, всесвітньо відомими компаніями Amazon, Starbucks, організаціями World Affairs Council, Pacific Northwest Alliance, Great Seattle Partners.

З організацією CleanTech Alliance, яка співпрацює з 25 компаніями, обговорили можливість залучення інвестицій для реалізації проєктів з відбудови інфраструктури за принципом «краще, ніж було». Також відвідав одного з найбільших виробників авіаційної техніки Boeing та суднобудівну компанію Save Boats.

З компанією Washington Maritime Blue, яка займається розвитком морського бізнесу, домовилися найближчим часом підписати Меморандум про співпрацю. Це дозволить залучити значну кількість українських стартаперів до реалізації спільних проєктів.

Київщина і штат Вашингтон створять онлайн-платформу для економічного співробітництва / Фото: Київська ОВА / Фейсбук

«Київщина – привабливий інвестиційний регіон. Ми займаємо 3 місце по Україні за обсягом капітальних інвестицій та 4 місце за обсягом прямих іноземних інвестицій. Запросив американських інвесторів приїздити на Київщину та реалізовувати інноваційні проєкти. І перший такий візит відбудеться вже у травні цього року. Зі свого боку Київщина готова забезпечити найкращі умови для розвитку бізнесу та максимально сприяти у вирішенні широкого спектра питань. Для Київщини – це, в першу чергу, створення робочих місць, що сприятиме поверненню українців додому», – наголосив Кравченко.

Він поділився, що українським та американським виробникам бракує повної інформації про потреби ринків та можливості реалізовувати свою продукцію. І КОВА планує систематизувати обмін цією інформацією.

«Нещодавно для підтримки українських виробників за ініціативи Президента України створили економічну платформу «Зроблено в Україні». Допомагати нашим виробникам будемо і шляхом просування їхньої продукції в США», – наголосив голова КОВА.

Читайте також: Влада Київщини обговорила з представниками Hyundai відновлення регіону

Також під час зустрічей обговорили ще один напрямок співпраці – розвиток жіночого підприємництва та реалізацію спільних проєктів.

«Попри колосальні збитки Київщина залишається в пʼятірці лідерів серед бізнесу привабливих регіонів. Бізнес з перших днів допомагає країні. Тому і ми маємо допомагати бізнесу», – додав Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у США Кравченко і губернатор штату Вашингтон Джей Інслі підписали меморандум про співпрацю між регіонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-