У Миколаєві відкрили виставку військовослужбовця ЗСУ Павла Саєнка «Під нашим небом»

У Миколаєві відкрили виставку військовослужбовця ЗСУ Павла Саєнка «Під нашим небом»

Фото
Укрінформ
У Миколаєві до річниці повномасштабного вторгнення РФ відкрилася персональна фотовиставка військовослужбовця Збройних Сил України Павла Саєнка «Під нашим небом».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організаторка заходу, голова ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.

«Сьогодні у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відбулось відкриття персональної фотовиставки військовослужбовця Павла Саєнка «Під нашим небом». До експозиції увійшло 22 світлини, на яких відображена краса південного надвечір'я. Автор вміло передав відчуття тиші, затишку, спокою та миру», - сказала Кривцова.

За її словами, це перша персональна виставка фотохудожника.

Саєнко родом з Ужгорода. Після закінчення загальноосвітньої школи став курсантом Хмельницького військового училища. Згодом - служба в аеромобільних військах. У 2005 році брав участь у миротворчій місії в Іраку, а у 2014-му - в антитерористичній операції на Сході України. Протягом 2017-2021 років Саєнко займався проблемами соціального захисту ветеранів війни, був територіальним представником Мінветеранів у Миколаївській області.

З перших днів повномасштабного вторгнення росіян в Україну Павло Саєнко захищає державу у складі підрозділів територіальної оборони ЗСУ.

Фотографією захоплюється ще зі шкільних років. Сьогодні в творчому доробку автора понад 10 тисяч знімків. Власні світлини Павло публікує у соціальних мережах і підписує хештегом #balkony_amator.

Читайте також: У Львівській облраді відкрили фотовиставку, присвячену річниці Майдану

Повернувшись одного вечора з роботи, він побачив зі свого балкона надзвичайно красивий захід сонця. Це надихнуло фотографа на створення цілої серії світлин. Мальовниче південнобузьке надвечір`я фотохудожник знімав протягом 2019-2022 років. Цей альбом нараховує більше 700 тематичних фото.

Як повідомлялося, у рамках творчого циклу «Берегині України» у Миколаєві відкрилася виставка художниці Катерини Баранюк, яка продає свої картини на благодійних аукціонах, щоб зібрати кошти для ЗСУ.

Фото з архіву Валентини Кривцової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-