На Рівненщині нелегальні копачі бурштину побилися з поліцейськими

На Рівненщині нелегальні копачі бурштину побилися з поліцейськими

Фото
Укрінформ
У  Рівненській області між правоохоронцями та учасниками незаконного видобутку бурштину сталася сутичка, одного чоловіка затримали.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба ГУ Нацполіції в Рівненській області, передає Укрінформ.

Зазначається, що 16 лютого у лісовому масиві поблизу села Кухітська Воля було зафіксовано незаконний видобуток бурштину.

"Поліцейські спільно з прикордонниками виявили двох чоловіків, які за допомогою мотопомпи кустарного виробництва видобували бурштин. Побачивши поліцію, вони викликали підмогу: близько 10 чоловіків оперативно прибули на місце. Коли поліцейські почали вилучати обладнання, ті чинили опір, відтак виникла сутичка, штовханина та бійка. Більшість порушників втекли, а з місця події вилучили мотопомпу, трактор та інше обладнання”, - розповіли у відомстві.

Правоохоронці затримали ймовірного організатора видобутку - 48-річного жителя Кухітської Волі. Йому повідомили про підозру.

Читайте також: Легальний видобуток бурштину на Рівненщині за три роки зріс у 15 разів - ОВА

Унаслідок протиправних дій старателів двоє поліцейських із незначними травмами звернулись до лікарні додали в управлінні.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року польські митники в легковому автомобілі з України виявили партію контрабандного бурштину загальною вагою 67,4 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-