З Одеси до аеропорту Кишинева запустять трансфер

З Одеси до аеропорту Кишинева запустять трансфер

Укрінформ
Для пришвидшення проїзду українців, які прямують до міжнародного аеропорту Кишинів, з Одеси запустять спеціальний аеротрансфер.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Укрінформ.

Під час робочої наради глава ОВА разом з українськими й молдавськими прикордонниками та представниками місії EUBAM обговорив механізм роботи майбутнього трансферу.

Як це працюватиме:

1. Реєстрація пасажирів у електронній системі з прикріпленням копії квитка на літак відправленням із м. Кишинів, зазначенням особистих даних та відомостей про військовий облік, а також необхідності забезпечення перевезення осіб з інвалідністю.

2. Формування груп пасажирів за 2-3 дні до відправлення авіарейсів з м. Кишинів (основні: Кишинів – Стамбул, Кишинів – Варшава, Кишинів – Відень).

3. Відправлення автобуса з попередньо зареєстрованими пасажирами з Одеси.

4. Перевезення пасажирів аеротрансфером з пришвидшеним проходженням митних та прикордонних процедур (не більше 30 хвилин перебування автобуса у зоні контролю).

5. Прибуття автобуса до аеропорту.

«Загальний плановий час поїздки буде складати 4 години. Це має пришвидшити проїзд українців, які прямують до міжнародного аеропорту Кишинів та розвантажити пункти пропуску через кордон (в першу чергу в районі МПП «Маяки – Паланка – Удобне»)», - наголосив Олег Кіпер.

Голова ОВА також зазначив, що організоване перевезення пасажирів також зменшить навантаження на дороги області легковими авто та покращить рівень обслуговування населення у сфері міжнародних перевезень.

Проєкт реалізується у межах Програми розвитку ООН в Україні.

«Для запуску проєкту «Аеротрансферу» нам необхідні автобуси, які здійснюватимуть перевезення пасажирів. У цьому питанні розраховуємо на допомогу ПРООН», - повідомив голова ОВА.

За словами Олега Кіпера, перші автобуси вийдуть на рейси вже найближчим часом.

Читайте також: Аеропорт Кишинів відмовляється від російської абревіатури

Загалом ПРООН відібрано 20 проєктів в Одеській області, на реалізацію яких Європейським Інвестиційним Банком вже виділено кошти у розмірі 29 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі відкрилась міська клінічна лікарня №8, реконструкція якої є спільною ініціативою уряду України, Європейського Союзу, його банку, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Одеської міської ради за технічної підтримки Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні (ПРООН).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-