Донеччина веде переговори про побратимство з американським штатом Нью-Йорк

Донеччина веде переговори про побратимство з американським штатом Нью-Йорк

Укрінформ
Донецька область веде переговори з американським штатом Нью-Йорк про побратимство.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Перший раунд переговорів між Донеччиною та штатом Нью-Йорк (США) про побратимство відбувся 8 січня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін підкреслив, що це важливий крок для майбутнього відновлення та подальшого розвитку Донеччини.

За словами Філашкіна, він подякував Уповноваженому Вашингтонського офісу штату Нью-Йорк Безілу Сеггосу та президенту і генеральному директору Громадської організації «Український фокус» в США Броку Бірману за особисту безпосередню участь у доставці допомоги українським військовим на передову.

«Мені відомо, що пан Сеггос бував у містечку Нью-Йорк Донецької області. Хочу звернути увагу, що це історична назва міста, яка була повернута йому декілька років тому. США - це країна, що найбільш потужно надає допомогу Україні – як військову, так і гуманітарну. Ми отримуємо її від Уряду США, від USAID, від міст-побратимів та звичайних американців-волонтерів», - зауважив Філашкін.

Він також повідомив, що міста Лиман, Святогірськ та Краматорськ уже мають побратимство з містами штату Коннектикут, а Сіверська та Дружківська громади ведуть перемовини щодо побратимства.

«Для нас має величезне значення та допомога, яку надають міста-побратими, але більше для нас важливо, що це побратимство є додатковим елементом визнання легітимності та українського майбутнього наших міст», - заявив керівник ОВА.

Він підкреслив, що публічним підписанням меморандумів про співпрацю міста США підтверджують, що вони «визнають абсурдною та незаконною спробу Росії зробити Донецьку область своєю власністю».

Читайте також: Турецький Ізмір став побратимом Чернівців

Філашкін висловив вдячність керівництву штату Нью-Йорк за увагу до Донеччини, а також оптимізм щодо підписання меморандуму та сподівання на подальшу спільну роботу.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами з боку російських військ, ворог щодня вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, інфраструктурні та цивільні об'єкти у регіоні.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-