Поцупив ₴3 мільйони на ремонті дитсадка: справу ексмера Святогірська передали до суду

Поцупив ₴3 мільйони на ремонті дитсадка: справу ексмера Святогірська передали до суду

Фото
Укрінформ
Держбюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт проти колишнього міського голови Святогірська Донецької області у справі про заволодіння бюджетними коштами більш як на 3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ДБР.

«Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього міського голови Святогірська, який обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами на понад 3 мільйони гривень. Обвинувальний акт скеровано до суду», - йдеться в повідомленні.

У ДБР нагадали, що в 2020 році Святогірська міськрада уклала договір з будівельним підприємством про реконструкцію дитячого садочку. Будівництво у підсумку не було завершене, проте міський голова підписав акти приймання робіт, які містили неправдиві дані про повне виконання угоди.

Через це з бюджету на рахунок будівельної компанії було перераховано зайві 3 мільйони гривень.

Експосадовець обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 4, 5 ст. 191 КК) та службовому підробленні (ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК).

Обвинуваченому загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років та з конфіскацією майна.

Також ДБР передало в управління Національного агентства з питань виявлення активів нерухоме майно колишнього мера Святогірська загальною вартістю понад 12 млн гривень. У жовтні 2022 року за клопотанням ДБР суд арештував його квартиру в Києві, нежитлове приміщення та земельну ділянку в Харківській області.

Крім того, за матеріалами ДБР співробітники СБУ завершили досудове розслідування за фактом державної зради ексмера.

У ДБР нагадали, що в червні 2022 року зареєстрували кримінальне провадження за фактом державної зради колишнього очільника Святогірська. Він публічно підтримав загарбників, дискредитував Збройні сили України та владу держави, зокрема поширив у соцмережах російський фейк про начебто підпал українськими військовими Всіхсвятського скиту Святогірської лаври.

Читайте також: СБУ цьогоріч викрила на Донеччині близько 300 колаборантів

Зрадник також прийняв пропозицію обійняти посаду голови окупаційної адміністрації Святогірська.

Після визволення міста обвинувачений втік із загарбниками.

Як повідомлялося, 12 вересня 2022 року українські військові звільнили Святогірськ. За час окупації росіяни зруйнували інфраструктуру міста, житлові будинки, школу та дороги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-