Унаслідок обстрілу передмістя Одеси постраждав будинок артистки філармонії

Унаслідок обстрілу передмістя Одеси постраждав будинок артистки філармонії

Фото
Укрінформ
Через обстріл передмістя Одеси у ніч на 27 грудня руйнувань зазнав будинок артистки філармонії, майстрині художнього слова Олени Куклової.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій будинок любили актори та поети, у ньому завжди звучала музика. А зараз – повний розгром. Те, що будувалося роками в одну мить перетворилося на ніщо», - розповіла артистка.

За її словами, від падіння уламків дрону зруйновано "капітанський місток" біля її будинку- останній подарунок покійного чоловіка.

Олені Кукловій 84 роки. Вона працює в Одеській обласній філармонії з 1965 року. Виступала з сольними літературними концертами практично у всіх містах України, багаторазово в Києві в Колонному залі Національної філармонії, а також в Нью-Йорку та Філадельфії. Сольні програми Олени Куклової транслювалися на каналах радіо і телебачення Канади і США.

За словами керівниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталі Гуменюк, ціллю цієї атаки було завдати максимального ураження по об’єктах інфраструктури та населенню.

"Це була масована атака в цілому по південному регіону, яка продемонструвала, що насправді несуть за собою уламки збитого дрона. Вони ще палають і, потрапляючи на будинки та будь-які об’єкти, можуть завдавати суттєвої шкоди. Не завжди розбивається у повітрі бойова частина, не завжди використовується весь запас пального. Все це може спричиняти потужну пожежу", – зазначила Гуменюк.

Читайте також: В Одесі через аварію залишилися без води два райони

Як повідомляв Укрінформ, збитий в повітрі дрон впав на дачні будинки в передмісті Одеси. Спалахнула пожежа. Двоє людей загинули, троє отримали поранення, серед яких 17-річний підліток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-