В Одесі чотири вулиці планують перейменувати на честь загиблих захисників України

В Одесі чотири вулиці планують перейменувати на честь загиблих захисників України

Укрінформ
В Одесі готують новий список топонімів для перейменувань. Чотирьом вулицям запропоновано надати назви на честь захисників України, які загинули на війні.

Про це під час брифінгу в Одесі повідомив член топонімічної комісії, одеський волонтер та історик Олександр Бабіч, передає Укрінформ.

«Ми прийняли рішення про перейменування вулиць на честь наших героїв. Вулицю Марії Демченко перейменують на честь Дениса Максишка, вулицю Якутську – на честь Ігоря Бедзая, на честь Віталія Блажко перейменують вулицю Махачкалінську, на честь Валерія Самофалова – Каманіна», - повідомив історик.

Він наголосив, що наразі вулиці будуть перейменовуватися лише на честь тих захисників, які отримали звання Героїв України, або є повними кавалерами трьох найвищих орденів України.

За словами Бабіча, також в Одесі можуть з’явитися вулиці Бахмутська та Маріупольська - замість Курської та Ростовської відповідно.

Читайте також: У Дніпрі з'являться сквер Дмитра Коцюбайла та Кельнський бульвар

Крім того, топонімічна комісія рекомендує Одеській міськраді перейменувати вулицю Білоруську у вулицю Костуся Каліновського.

«Комісія підтримала назву, це меседж білоруському народу, що ми вносимо у топоніміку ім’я борця за волю їх народу», - додав Бабіч.

Рішення топонімічної комісії має рекомендаційний характер, а остаточне рішення щодо зміни назв топонімів приймуть депутати міськради на черговій сесії.

Як повідомляв Укрінформ, Історико-топонімічна комісія Одеси вирішила перенести пам’ятник Толстому, а пам’ятники Пушкіну перед мерією та князю Воронцову на Соборній площі рекомендувала залишити й актуалізувати інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-