Атака на «Київстар»: на Київщині в населених пунктах без покриття розгортають Starlink

Атака на «Київстар»: на Київщині в населених пунктах без покриття розгортають Starlink

Укрінформ
В Київській області розпочалися роботи з налагоджування альтернативного зв’язку для населених пунктів, де взагалі відсутнє покриття через атаку на «Київстар».

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Наразі йдеться про 10 сіл, де живе 3000 людей. В населених пунктах оперативно організовуються точки доступу до мережі. Туди передаються термінали Starlink та облаштовується підключення Wi-fi там, де є фіксований інтернет.

«Дав низку невідкладних доручень у зв’язку із технічним збоєм у оператора «Київстар». Також звернулися до мобільних операторів, аби вони розширили зони покриття своєї мережі, там де є така технічна можливість. Крім цього, продовжуємо посилювати систему оповіщення. Райони та громади мають здійснити всі можливі заходи, щоб населення оперативно отримувало сигнали повітряної тривоги. Відповідне завдання отримали і поліція та ДСНС: у разі небезпеки вони сповіщатимуть людей через гучномовці», – повідомив Руслан Кравченко

Читайте також: Збій у роботі «Київстару»: на Черкащині у двох громадах частково не працює система оповіщення

Також на місцях жителям має надаватися інформація про адреси Пунктів незламності, де організовані альтернативні засоби зв’язку.

З переліком Пунктів незламності та картою їх розміщення можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 грудня користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв'язку "Київстар". Відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Також неможливо увійти у мобільний застосунок. Сайт компанії не працює.

У компанії заявили, що мережа зв’язку Київстар стала мішенню потужної хакерської атаки, і запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки.

Фото: spotme.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-