Балицький заборонив УГКЦ на окупованій частині Запорізької області

Балицький заборонив УГКЦ на окупованій частині Запорізької області

Укрінформ
Окупаційна «влада» РФ оприлюднила «розпорядження» про заборону діяльності УГКЦ на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Про це стало відомо щойно, хоча документ датований 26 грудня 2022 року, повідомляє Українська греко-католицька церква, передає Укрінформ.

«Російська окупаційна влада видала «розпорядження» про заборону на окупованій території Запорізької області діяльності Української Греко-Католицької Церкви, а також організацій «Лицарі Колумба» і «Карітас», які займаються соціальним служінням. Про це Департаменту інформації УГКЦ стало відомо щойно тепер, хоч документ датований 26 грудня 2022 року», - йдеться в дописі.

Читайте також: Росіяни залишили жителів ТОТ Запоріжжя без зарплат і пенсій - Федоров

УГКЦ розмістила відповідне «розпорядження» так званого «голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Запорізької області», колаборанта Євгена Балицького. Там вказується, що заборону діяльності УГКЦ аргументують «участю її прихожан у масових заворушеннях та антиросійських мітингах у березні-квітні 2022-го року», «розповсюдженням літератури із закликами до порушення територіальної цілісності Російської Федерації», «активною участю громад УГКЦ на території Запорізької області в діяльності екстремістських організацій і пропаганді неонацистських ідей» тощо.

Читайте також: Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Окрім заборони діяльності УГКЦ, загарбники розпорядилися передати рухоме та нерухоме майно і земельні ділянки церкви в розпорядження окупаційної «військово-цивільної адміністрації Запорізької області»; розірвати договори оренди приміщень і земельних ділянок, які раніше уклала Українська Греко-Католицька Церква з місцевими органами влади; заборонити особам, які обіймали в УГКЦ керівні й адміністративні посади, реєстрацію громадських і релігійних організацій на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Як повідомлялося, у Запоріжжі внаслідок ворожого ракетного удару зруйнований храм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-