У Миколаєві відбувся форум волонтерів

У Миколаєві відбувся форум волонтерів

Фото
Укрінформ
У Миколаєві відбувся форум волонтерів.

Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"У Миколаєві відбувся форум волонтерів. Захід відбувся з нагоди відзначення Міжнародного дня волонтера. Представники волонтерського руху та влади Миколаївщини обговорили подальшу консолідацію зусиль та координацію дій, обмінялися досвідом допомоги населенню й військовим під час повномасштабного вторгнення", - йдеться у повідомленні. 

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім висловив сподівання, що форум сприятиме більш ефективній подальшій співпраці між волонтерами та обласною військовою адміністрацією. Оскільки, за його словами, важливо отримати зворотний зв'язок, щоб зрозуміти чим саме влада може бути корисною. 

У Миколаєві відбувся форум волонтерів / Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

Також він додав, що довіра міжнародних партнерів до Миколаївської області – це заслуга кожного мешканця регіону. Наразі ОВА співпрацює з урядами різних країн, усіма підрозділами ООН, USAID, Всесвітньою продовольчою програмою, з урядовим та не урядовими організаціями, міжнародним бізнесом тощо.

Як зазначила постійна координаторка гуманітарних питань ООН в Україні Деніз Браун, яка приєдналася до форуму онлайн, міжнародну допомогу було спрямовано на те, щоб люди поверталися у Миколаївську область, освітній процес відновлювався та розвивалася економіка регіону. 

Далі учасники форуму у форматі робочих груп обговорили подальшу волонтерську взаємодію з військовими, цивільними та медіа. Було розроблено перелік пропозицій, зокрема, створити діалоговий майданчик для удосконалення комунікації. 

Читайте також: В Україні відзначають Міжнародний день волонтерів

Крім того, у рамках заходу волонтерам передали відзнаку Президента України «Золоте серце» та нагородили іншими почесними відзнаками.

Як повідомляв Укрінформ, українці створили ресурс для початківців-волонтерів, де зібрали рекомендації для тих, хто нічого не розуміє про допомогу військовим і не знає, що і якої якості треба купувати на фронт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-