У Чернігові на хабарі у ₴140 тисяч спіймали чиновника міськради

У Чернігові на хабарі у ₴140 тисяч спіймали чиновника міськради

Відео
Укрінформ
У Чернігові затримали начальника управління міської ради за одержання понад 140 тис. грн хабаря. Гроші посадовець отримував у кілька етапів.

Як передає Укрінформ, про це Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомляє у Фейсбуці.

"Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції продовжують знешкоджувати корупційні схеми в органах влади. Одну з таких викрили в Чернігівській міській раді. Організував її керівник одного з управлінь", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в ДСР Нацполіції посадовець вимагав 10% "відкату" за підписання актів виконаних робіт та фінансові розрахунки за ними. Сума неправомірної вигоди становила понад 142 тис. грн.

30 листопада поліцейські затримали начальника управління міськради під час одержання другої частини хабаря - 101 700 гривень. Тижнем раніше він отримав 40 600 гривень.

Посадову особу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та йому повідомлено підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання хабаря в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Львівський митник за хабарі організував оформлення «гуманітарних» вантажів

Як повідомлялося, у жовтні пройшли обшуки у комерційних організаціях та комунальних підприємствах Чернігова в межах розслідування кримінального провадження за частиною 5 статті 191 – "Привласнення та розтрата майна в особливо великих розмірах".

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-