У керівниці податкової на Полтавщині виявили необґрунтованих активів на понад 6 мільйонів - НАЗК

У керівниці податкової на Полтавщині виявили необґрунтованих активів на понад 6 мільйонів - НАЗК

Укрінформ
У виконувачки обов’язків начальника головного управління Державної податкової служби у Полтавській області виявили необґрунтованих активів на 6,1 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

“Все придбане впродовж 2020-2023 років майно зареєстроване на членів сім’ї, близьких осіб службовиці та інших”, - зазначили у НАЗК.

Так, у 2020 році її рідна сестра стала власницею квартири в Києві вартістю понад 2,2 млн грн, не бувши фінансово спроможною здійснити таке придбання. За словами колишнього власника помешкання, оформлення права власності житла на іншу особу, а не на себе, подружня пара мотивувала тим, що вони є державними службовцями.

Її батько у 2021 році став власником автомобіля Land Rover Range Rover Velar вартістю майже 900 тис. грн. Проте аналіз його доходів показав неможливість зробити таку покупку коштом легальних доходів. Крім того, факти свідчать, що автомобіль був придбаний за дорученням подружжя службовиці та з метою розпорядження ним.

У 2023 році її дочка придбала автомобіль Toyota C-HR Hybrid вартістю майже 1,5 млн грн. Однак надані НАЗК пояснення не підтверджують фінансову спроможність для здійснення такої покупки.

Чоловік посадовиці у 2016 році придбав квартиру у Полтаві вартістю майже 1 млн грн, хоча його попередні доходи були значно скромнішими.

Читайте також: НАЗК виявило у депутата Київради необґрунтовані активи на майже 1,7 мільйона

Проведений НАЗК моніторинг способу життя свідчить, що за дорученням службовиці впродовж 2020-2023 років іншими фізичними особами та членами її сім’ї були набуті у власність необґрунтовані активи загальною вартістю 6,1 млн грн.

Нацагентство направило матеріали щодо в.о. начальника ГУ ДПС України у Полтавській області до Спеціальної антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави за ст. 290 Цивільного процесуального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК за пів року виявило у військкомів необґрунтовані активи на понад 255 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-