В Україні провели перше гуманітарне розмінування лісового масиву

В Україні провели перше гуманітарне розмінування лісового масиву

Укрінформ
У Народицькому спецлісгоспі на Житомирщині провели перше в Україні гуманітарне розмінування лісового масиву.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Столичний лісовий офіс.

«На Житомирщині завершилися вибухотехнічні роботи з розмінування перших 3 гектарів лісу філії «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» ДП «Ліси України». Це стало можливим завдяки проведенню прозорого конкурентного аукціону на розмінування через систему електронних торгів. Переможцем тендеру стало одне з державних оборонних підприємств», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розмінування енергетичної інфраструктури: Україна підписала меморандум з Tetra Tech

Зазначається, що «Ліси України» – це перша державна компанія, яка провела тендер на такі роботи, а Житомирщина стала пілотною областю у запуску ринку гуманітарного розмінування.

Наразі розмінування потребують 167 тис. га територій у всіх філіях держпідприємства. Від вибухонебезпечних предметів вже очищено понад 44 тис. га лісу, з яких 19 тис. – на Житомирщині та Київщині.

Населені пункти Народницької громади були окуповані російськими військами у перші дні повномасштабної війни. ЗСУ витіснили ворога на початку квітня 2022 року.

Читайте також: Туреччина, Румунія та Болгарія близькі до укладання угоди про розмінування Чорного моря – Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, предметом першого в історії України аукціону з розмінування стала лісова ділянка розміром три гектари у Житомирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-