У Львові відкрили мурал Герою України Тарасові Чайці

У Львові відкрили мурал Герою України Тарасові Чайці

Фото
Укрінформ
На будівлі Львівського наукового ліцею №1 ім. Б.-І. Антонича урочисто відкрили мурал у пам'ять про Героя України лейтенанта Тараса Чайку.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська облрада, передає Укрінформ.

«Цей мурал буде нагадувати кожному з нас, а головне вихованцям нашого наукового ліцею, про ту ціну, яку український народ платить за свою незалежність, та про загиблих Героїв, яких ми зобов`язані пам`ятати, передаючи ту пам`ять з покоління в покоління», - зазначив в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Тарас Чайка – випускник обласного ліцею 2010 року. У 2014 році закінчив військову кафедру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У перші дні повномасштабного вторгнення пішов на війну добровольцем. Служив у 125-й окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ, був командиром окремого розвідувального взводу.

Читайте також: У Кривому Розі з'явилися нові патріотичні мурали

2 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області автомобіль, у якому перебував Тарас Чайка, потрапив під танковий обстріл. Тяжкопоранений лейтенант зумів спрямувати автомобіль у бік, протилежний обстрілам, і врятував життя екіпажу.

Тарас Чайка похований у Львові на Личаківському військовому цвинтарі.

Указом Президента від 29 вересня 2023 року йому надано звання Герой України з відзначенням орденом «Золота Зірка» (посмертно) .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-