На окупованих територіях Херсонщини населенню не надають медпослуги без паспорта РФ

На окупованих територіях Херсонщини населенню не надають медпослуги без паспорта РФ

Укрінформ
На ТОТ Херсонщини населення не може отримати належні медичні послуги без російського полісу обов'язкового медичного страхування, а при його оформленні потрібен російський паспорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Примусова паспортизація в дії. Окупаційна адміністрація повідомила про своє рішення відкриття додаткових пунктів видачі полісів обов'язкового медичного страхування (ОМС). Тепер їх можна оформити також і безпосередньо у лікарнях окупованих громад Херсонщини», - повідомив Соболевський.

Він наголосив, що без наявності полісу ОМС люди не можуть отримати належні медичні послуги. Тобто росіянами створені такі умови, коли при оформленні цього полісу потрібно надати паспорт громадянина РФ. Соболевський підкреслив, що це ще один «виток» примусу до взяття кривавого паспорта, щоб вижити, і наші люди мають піти на цей крок.

Читайте також: Населення Луганщини за час російської окупації скоротилося на 40% - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-