Поліція відкрила штаб документування воєнних злочинів росіян у Гостомелі

Поліція відкрила штаб документування воєнних злочинів росіян у Гостомелі

Укрінформ
У Гостомелі Київської області Національна поліція відкрила штаб документування воєнних злочинів росіян.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Телеграмі.

«Для оперативної та зручної комунікації слідчих Нацполіції та жителів Гостомельської ОТГ, які поки не надали свідчення про звірства загарбників або знаходяться в процесі їх надання, у Гостомелі створили Штаб документування воєнних злочинів росіян», - ідеться у повідомленні.

Для фіксації й документування воєнних злочинів слідчі співпрацюють із міжнародною правозахисною групою Global Rights Compliance. Їх спільні висновки та зібрані докази будуть використані у судах над російськими воєнними злочинцями — у тому числі міжнародних.

У Нацполіції наголосили, що більшість воєнних злочинів розкривається саме завдяки свідченням громадян і попросили допомогти встановити справедливість та покарати винних.

Читайте також: У Києві презентували мультимедійний проєкт Ukraїner про воєнні злочини РФ

«Якщо ви, ваші друзі, знайомі, сусіди чи родичі стали свідком або потерпілим від воєнних злочинів,приходьте за адресою: селище Гостомель, вул. Остромирська, 37 (Будинок культури), телефонуйте +380638785822, пишіть на адресу su_militarydepartment01@ukr.net, або переходьте за посиланням та залишайте свідчення у телеграм-каналі «Воєнні злочини Гостомельської ОТГ».

Як повідомляв Укрінформ, за словами речниці поліції Київщини Яни Єрмоленко, правоохоронцями Київщини після звільнення області виявлено 1377 вбитих та загиблих громадян. Також встановлено 15 місць масових поховань, з яких ексгумовано 180 тіл місцевих жителів. Найбільше «братських могил» було виявлено саме у Бучанському районі - 12, в яких виявлено 169 осіб.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-