Слідчі перевірили пів сотні жителів Грози - відпрацьовують версію про навідника російської ракети

Слідчі перевірили пів сотні жителів Грози - відпрацьовують версію про навідника російської ракети

Укрінформ
Слідство перевірило понад пів сотні мешканців Грози, відпрацьовуючи версію про навідника російської ракети, у перший же день теракту відбувалися першочергові оперативні заходи та обшуки.

Про це повідомив на брифінгу начальник Слідчого управління - заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ. 

“Підтвердити інформацію, що хтось конкретно навів ракету на це місце, зараз не можу офіційно. Робота ще триває”, - сказав Болвінов.

За його словами, поліцейські перевірили понад пів сотні людей.

Сергій Болвінов
Сергій Болвінов

"Невідкладні слідчі дії, обшуки проводилися ще в день трагедії і, станом на тепер, результатів не дали, але ця перевірка триває", - додав Болвінов. 

Зокрема, в полі зору правоохоронців був і власник зруйнованого ракетою кафе, якого раніше притягали до відповідальності за статтею "колабораційна діяльність".

"Один із невідкладних обшуків, який ми проводили у той же день, був саме в нього. Інформація, яка б підтверджувала, що він причетний до наведення ракети, нами здобута не була. Тому стверджувати, що він причетний, зараз немає підстав. Якщо в слідства буде додаткова інформація щодо причетності його або кого-небудь іншого, то, звісно, ми будемо перевіряти її у встановленому законом порядку. Але також слід додати, що у власника кафе загинула рідна сестра і племінниця саме в цій трагедії", - зазначив Болвінов.

У Харкові відбулася прес-конференція стосовно подій у селі Гроза / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Він додав, що в населеному пункті також працювали співробітники СБУ.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Щонайменше 51 людина загинула, зокрема син, невістка та дружина загиблого воїна, одна постраждала померла того ж дня в лікарні. Ще шість людей зазнали тяжких поранень. За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії. 

Від суботи, 7 жовтня, у селі почали ховати загиблих. Як зазначив начальник Куп’янської РВА Андрій Канашевич, під час терористичного удару люди загинули сім’ями.

На ранок 10 жовтня поліція повідомила, що загинули 53 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-