У центрі Чернівців обвалилася стіна житлового будинку - його демонтують

У центрі Чернівців обвалилася стіна житлового будинку - його демонтують

Фото
Укрінформ
У центрі Чернівців вчора ввечері, 20 вересня, обвалилася тримальна стіна триповерхового житлового будинку, який перебував у аварійному стані. Його демонтують.

Про це у Фейсбуці повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, передає Укрінформ.

"Для початку. На Руській, 6 знову обвал, постраждалих нема. Всі аварійні служби зреагували швидко, за що їм подяка. Ситуація з цим будинком критична, про що неодноразово попереджали. Зокрема, кілька місяців тому", - зауважив Клічук.

Він розповів, що в аварійному будинку залишилася лише одна квартира, мешканці якої категорично відмовлялися відселитися. Міська влада запропонували декілька компромісних рішень. Паралельно підшуковували квартиру для можливого переселення.

"Сьогодні вдень мешканці дали згоду на переселення. І на момент обвалу покинули будинок, що, власне, врятувало їх не від потенційної, а реальної небезпеки", - додав міський голова Чернівців.

Будинок, згідно з технічними висновками експертів – повністю аварійний. Проєкт на реконструкцію вже практично на етапі завершення.

Читайте також: На Закарпатті обвалився навісний міст - загинула жінка, ще дві травмовані

Під дописом міського голови його заступник Євгеній Маховіков додав, що задля безпеки відселили зі своїх квартир і мешканців сусіднього будинку. Сьогодні продовжуватимуть оцінюкати всі ризики для прилеглих будинків.

Як згодом повідомила Чернівецька міська рада у Фейсбуці, за висновком експертів, "будинок на Руській, 6 підлягає повному демонтажу. Допоки цього не зроблять — рух вулицею не відновлять. Відтак транспорт і далі їздитиме за зміненим маршрутом", - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що до вечора очікують напрацювань будівельників. Вони готують план з демонтажу будинку: послідовність дій та кроків.

Наразі вже відключено всі комунікації. Людей відселили, в тому числі і з сусіднього будинку. Їх переселили до готелю «Київ» — це тимчасовий захід, необхідний на час дослідження безпечності їх будинку, адже він прилеглий до Руської, 6.

Крім того, через обвал будинку на ділянці дороги по вулиці Руській від вулиці Української до Центральної площі повністю перекрили рух для транспорту. Як повідомили у Чернівецькій міській раді, тролейбуси №2 та №4 курсують за зміненим маршрутом.

У міській раді зазначили, що для мінімізації незручностей планують збільшити кількість автобусів №9, які довозять мешканців мікрорайону "Гравітон" до центру міста.

Там зауважили, що ситуація є надзвичайною і повністю нівелювати її наслідки у короткий проміжок часу неможливо. Про зміни у русі будуть повідомляти додатково.

Як повідомлялося, у Львові в червні внаслідок обвалу балкону загинув чоловік.

Фото: Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області, Чернівецька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-