Кіберполіція «накрила» шахрайські кол-центри у трьох областях

Кіберполіція «накрила» шахрайські кол-центри у трьох областях

Укрінформ
У Миколаєві, Одесі, Дніпрі та Кривому Розі кіберполіцейські припинили роботу шахрайських кол-центрів, працівники яких дізнавалися конфіденційну інформацію про громадян або залучали їх до псевдоінвестиційних проєктів.

Як передає Укрінформ, про це Департамент кіберполіції повідомляє у Телеграмі.

“Загалом у зазначених кол-центрах працювало понад 400 осіб. Оператори, використовуючи методи соціальної інженерії, зокрема заздалегідь розроблені сценарії спілкування з громадянами та маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри, пропонували громадянам інвестувати кошти в псевдоброкерські проєкти або телефонували під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Правопорушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей”, - ідеться у повідомленні.

Встановлюється сума збитків, завданих потерплим.

За місцями розташування call-центрів правоохоронці провели вісім обшуків. Вилучено майже 350 одиниць компʼютерної техніки, а також мобільні телефони, жорсткі диски, SIM-картки та документацію.

Викрито одного організатора, який облаштував call-центр у Миколаєві. Встановлюються інші організатори аналогічних схем.

Читайте також: У центрі Києва поліція перевіряє кол-центр, що міг працювати на Росію

Відкрито чотири кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у Києві на Подолі поліцейські викрили чергову незаконну діяльність кол-центру із 700 робочими місцями для диспетчерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-