У Мукачеві три вулиці перейменували на честь загиблих Героїв України - мер

У Мукачеві три вулиці перейменували на честь загиблих Героїв України - мер

Ексклюзив
Укрінформ
У Мукачеві три міські вулиці перейменували на честь загиблих Героїв України, на двох з них проживають родичі Героїв.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив міський голова Мукачева Андрій Балога.

З його слів, в Мукачеві три вулиці перейменовані на честь загиблих військових – Героїв України. Йдеться про військового льотчика Андрія Люташина та командира штурмового відділення 128-ї бригади Андрія Літуна, родичі яких живуть в Мукачеві, а також льотчика, Героя України Степана Чобану. Його іменем перейменована вулиця радянського льотчика Гастело.

"Це була ініціатива депутатського корпусу, ми спільно ухвалили рішення, проголосували одноголосно. На цих вулицях живуть сім'ї Героїв, їхні жінки, діти, батьки. Це було логічно, що їх перейменували на їхню честь. Ну й, крім того, вулиця Андрія Літуна ближче мукачівцям, аніж вулиця Льва Толстого – чи не так?", - каже міський голова Мукачева.

Як повідомляється, Герой України Андрій Літун - це підполковник Збройних сил України, командир 1-го гірсько-штурмового батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Батальйон під його керівництвом відбивав ворожі атаки на Запорізькому напрямку, знищив до 18 одиниць колісної та до 20 одиниць броньованої техніки, живу силу ворога. Підполковник Літун загинув 6 березня 2022 року. Має звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (2022, посмертно).

Андрій Люташин — майор Збройних сил України, льотчик-ас, героїчно загинув під час російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року - спрямував свій підбитий літак на колону техніки ворога, що наступала на Київ у березні 2022-го. Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Читайте також: Андрій Балога, міський голова Мукачева

Степан Чобану — майор Збройних сил України, льотчик-винищувач, начальник повітряно-вогневої та тактичної підготовки 831 БрТА. 28 лютого на літаку Су-27 пілот Степан Чобану першим піднявся в повітря і вступив у повітряний бій над Кропивницьким. Відволікаючи на себе ворожу авіацію, був атакований ракетами, він загинув. Пілоту було 58 років. Дії майора Чобану забезпечили підняття в повітря решти літаків частини, виведення їх з-під удару та перебазування на резервний аеродром. Також - Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-