Вівчарка, джек-рассел і ретривер: у Житомирі для переселенців влаштували сеанс каністерапії

Вівчарка, джек-рассел і ретривер: у Житомирі для переселенців влаштували сеанс каністерапії

Фото
Укрінформ
У Житомирі для переселенців провели сеанс каністерапії за участі собак емоційної підтримки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На зустріч, яку ініціювала благодійна організація «Фонд громади Житомира», ми запросили групу емоційної підтримки «Dog Helps to Live». Вона відбувається в рамках інтеграційної програми для вимушених переселенців у Житомирській області. Цей проєкт продовжується вже досить тривалий час. Ми організовуємо зустрічі з різним фахівцями – психологами, лікарями, митцями, аби люди могли познайомитися, дізнатися щось нове, зняти стрес та цікаво провести час», - розповіла представниця Фонду громади Житомира Ольга Бортнікова.

За словами кінологині Катерини Стрілець, собак емоційної підтримки, яких привели на захід, зараз залучають до психолологічної реабілітації військових та дітей. Всі такі тварини люблять людей і не мають до них жодних проявів агресії. Зокрема, на сеансі каністерапії були собак порід німецька вівчарка, джек-рассел-тер’єр та золотистий ретривер.

Волонтерки групи «Dog Helps to Live» розповідають, що під час таких сеансів діти більше відкриваються, відволікаються, і з ними легше розмовляти. Для психологічно відновлення дітям варто відвідувати сеанси каністерапії двічі на тиждень.

У Житомирі для переселенців провели сеанс каністерапії / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Під час заходу показали трюки з собаками, а також усі охочі мали можливість погладити, погодувати тварин та поводити їх на повідках.

Читайте також: Алмаз, Бесі та Рита – як собача команда допомагає саперам

Каністерапія – це метод реабілітації за допомогою спеціально навчених собак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-