Мінвідновлення презентувало оновлену політику регіонального розвитку та реформи децентралізації

Мінвідновлення презентувало оновлену політику регіонального розвитку та реформи децентралізації

Укрінформ
Міністерство відновлення провело перше засідання Координаційної ради щодо регіональної політики та реформи децентралізації, де презентувало міжнародним партнерам плани з підтримки громад.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланнями на допис міністерства у Фейсбуці.

«Для успішної відбудови потрібні спроможні громади. Наше завдання як міністерства – забезпечити необхідну підтримку, як фінансову, так і консультаційну. Разом з міжнародними партнерами працюємо над створенням мережі команд підтримки громад, комунікаційної платформи для просування реформи, оновленням державної стратегії регіонального розвитку», - зазначив він.

Читайте також: Мінвідновлення спільно зі Світовим банком працюють над трьома проєктами відбудови

Кубраков уточнив, що під час заходу партнери з майже 20 іноземних держав, міжнародних фінансових організацій і донорських проєктів змогли ознайомитися з наявним станом справ, а також планами міністерства з посилення спроможностей та підтримки громад.

Мінвідновлення презентувало оновлену політику регіонального розвитку та реформи децентралізації / Фото: Мінвідновлення

Наразі пріоритетними для співпраці є підтримка конкретних проєктів відбудови в громадах та оновлення Державної стратегії регіонального розвитку.

Згадана стратегія, нагадали в міністерстві, базується на 5 ключових пріоритетах: стратегічне планування та проєктний менеджмент; інвестиції та взаємодія з донорами; антикорупційна діяльність; цифровізація та управління на основі відкритих даних; містобудування.

Читайте також: При Мінвідновленні створюють Проєктний офіс DREAM

У засіданні Координаційної ради взяли участь представники США, Канади, Японії, Великої Британії, Франції, Іспанії, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Швеції, Австрії, Норвегії, Естонії, ООН, Європейського Союзу, а також USAID, GIZ та інших міжнародних організацій та проєктів.

Як повідомлялось, Міністерство відновлення спільно зі Світовим банком працює над відновленням критичної інфраструктури, відбудовою житла та втіленням логістичних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-