Росіяни вивезли з Херсонщини ще 185 українських дітей

Росіяни вивезли з Херсонщини ще 185 українських дітей

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Херсонщини російські загарбники продовжують викрадати українських дітей, вивозячи їх "на відпочинок" в РФ. Днями так вивезли ще 185 дітей.

Про це повідомляє у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Продовжується історія із «оздоровчими таборами» десь в Адигеї чи деінде. Днями ще 185 дітей із Херсонщини відправили «відпочивати». Такий відпочинок — це викрадення. Росіяни продовжують підтверджувати факт, що це нація викрадачів дітей", - зазначив Соболевський.

Він наголосив, що окупаційна російська "влада" докладає дуже багато зусиль для "промивки мізків" та пропаганди на тимчасово захоплених територіях. Велика увага приділяється такій категорії, як діти й підлітки. Наприклад, в Генічеську росіяни провели конкурс дитячої творчості з пропагандистською назвою «Мы вместе!» З аналізу малюнків видно, що перевага надається тим, де зображена російська символіка і меседж, що «Херсонщина - це росія», зауважив Соболевський.

Читайте також: Загарбники вивозять дітей із Запорізької області «на відпочинок» до Росії

Як повідомляв Укрінформ, судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента росії Володимира Путіна та російської дитячої омбудсменки Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Станом на початок червня 2023, тільки офіційно було підтверджено викрадення і вивезення окупантами 19 484 українських дітей до Росії чи Білорусі, з яких 4390 – це діти-сироти. Лише 371 дитину на той час вдалося повернути додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-