За добу росіяни атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

За добу росіяни атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила атаки на дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок неділі, 25 червня.

У Чернігівській області за добу ворог 5 разів обстріляв із мінометів та АГС Чернігівський та Новгород-Сіверський райони. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі та вранці війська РФ здійснили 8 обстрілів прикордонних громад. Зафіксовані 34 вибухи. Обстрілів зазнали Есманська, Великописарівська, Шалигинська, Ворожбянська, Новослобідська громади. Попередньо, без жертв.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних громад. Зафіксовані 204 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Юнаківська, Свеська, Есманська, Дружбівська, Зноб-Новгородська та Великописарівська громади.

Читайте також: ЗСУ використовують досвід перших тижнів наступу та досягають прогресу - британська розвідка

У Великописарівській громаді пошкоджені шість приватних житлових будинків, два господарські приміщення, трансформатор РЕС.

У Білопільській громаді внаслідок одного з обстрілів пошкоджено чотири житлові будинки.

У Запорізькій області вночі ворог атакував передмістя обласного центру. Влучання відбулося на відкритих територіях, в тому числі в одне з місцевих підприємств. Пошкоджено припарковані вантажівки та споруди поруч. Без жертв.

Загалом упродовж доби росіяни здійснили 71 обстріл по території 23 населених пунктів: атакували з БПЛА Ольгівське та Плавні, з РСЗВ Темирівку та Левадне, завдали 65 артударів по Оріхову, Гуляйполю, Залізничному, Новодарівці, П'ятихатках та інших прифронтових селах.

Надійшли ще 15 повідомлень про руйнування житлових будівель та іншого майна.

Травм під час ворожих ударів зазнали двоє цивільних - 85-річна жителька Преображенки та 77-річна жителька Новоданилівки.

Читайте також: У МОЗ розповіли, що має бути в аптечках жителів 50-кілометрової зони навколо ЗАЕС

У Дніпропетровській області за день ворог двічі цілив по Нікополю з важкої артилерії. Під час одного з обстрілів загинув чоловік. У місті є руйнування.

З артилерії бив агресор і по Покровській громаді. Без жертв.

Також у Нікополі внаслідок ворожого обстрілу поранено 47-річного чоловіка. У нього мінно-вибухова травма. У місті пошкоджено три приватні будинки та газопровід.

З важкої артилерії ворог бив і по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Наслідки уточнюють.

Двадцять боєприпасів загарбники випустили й по Синельниківському району. Жертв немає.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Окіп, Червона Зоря, Ветеринарне, Пильна, Козача Лопань, Огірцеве, Гатище, Бочкове, Бударки та Чугунівка.

На Куп’янському напрямку агресор проводив наступальні дії у напрямку Берестового, успіху не мав. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Кислівка та Берестове.

Читайте також: На правобережжі Херсонщини залишаються підтопленими два населені пункти

Вчора росіяни обстріляли село Кругляківка Куп'янського району. Поранення дістав 49-річний чоловік.

У місті Південне Харківського району 7-річний хлопчик на подвір'ї знайшов вибухонебезпечний предмет та вдарив ним по стіні. Внаслідок вибуху хлопчик отримав осколкові поранення та був госпіталізований, стан - середньої тяжкості.

У Луганській області ворог не досягає успіху, тому продовжує нищити населені пункти поблизу лінії фронту. Майже щодня по Білогорівці відпрацьовує російська авіація і артилерія. Дісталося вчора також Невському і маленьким населеним пунктам навколо нього.

За добу загарбники здійснили 118 обстрілів (випустили 511 снарядів).

У Донецькій області минулої доби росіяни обстріляли Авдіївку, Вугледар, Торецьк, Щербинівку, Катеринівку, Соловйове.

Пошкоджені 5 житлових будинків, 4 цивільні автомобілі, 4 торгові павільйони, господарську споруду, крамницю.

Читайте також: У Бахмуті, Авдіївці та Красногорівці досі залишаються діти - Верещук

На Донеччині за добу одна людина загинули і двоє дістали поранення.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 59 обстрілів (випустили 253 снаряди), поцілили у райони 22 населених пунктів.

Через російську агресію двоє людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-