У Запоріжжі на узбережжі знайшли залишки дерев'яних човнів ХХ століття

У Запоріжжі на узбережжі знайшли залишки дерев'яних човнів ХХ століття

Укрінформ
У Запоріжжі після падіння рівня води у Дніпрі внаслідок підриву Каховської ГЕС відкривається багато затоплених раніше об'єктів та артефактів. Науковці знайшли на узбережжі залишки дерев'яних човнів ХХ ст.

Про це у Фейсбуці повідомляється на сторінці Національного заповідника Хортиця, передає Укрінформ.

"Не всі об'єкти, які постають перед нами наразі, мають історичну цінність, але частина з них потребує термінового переміщення до фондів музею або проведення невідкладних археологічних досліджень. Вчора під час чергового обстеження берегової смуги були виявлені залишки дерев'яних човнів ХХ століття", – йдеться в дописі.

Читайте також: На Запоріжжі через зниження води у Каховському водосховищі загинули понад 9 тисяч екземплярів риби

Фахівці додають, що кожна знахідка потребує огляду співробітниками заповідника. Вони закликають, повідомляти про все, що може становити історичну цінність.

Як повідомлялось, раніше в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" голова Запорізької ОВА Юрій Малашко зазначив, що через обміління природно-заповідної зони біля о. Хортиця активізувалася робота "чорних археологів". Разом з правоохоронними органами проводять рейди та затримують порушників. Він підтвердив, що люди ходять з міношукачами і шукають. Їх затримують та штрафують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-