Бурштинська ТЕС за опалювальний сезон зазнала понад п'ять ракетних ударів

Бурштинська ТЕС за опалювальний сезон зазнала понад п'ять ракетних ударів

Укрінформ
Бурштинська ТЕС за опалювальний сезон зазнала понад 5 масованих ракетних ударів. Вартість пошкодженого обладнання оцінюють мільйонами доларів.

Про це адміністрація ТЕС повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За минулий опалювальний сезон станція перенесла більше 5 масованих ракетних ударів, а вартість пошкодженого обладнання вимірюється мільйонами доларів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попри пошкоджене обладнання Бурштинська ТЕС змогла відпрацювати найскладніший опалювальний сезон.

Читайте також: Через аварію на ТЕЦ частина Черкас залишиться без гарячого водопостачання і опалення

За інформацією директора ДТЕК Бурштинської ТЕС Вадима Сімакова, російські ракети пошкодили на Бурштинській ТЕС трансформатори, турбіни, димовідводи, вимикачі, автоматику, вимірювальні прилади та кабельну продукцію.

«Також маємо ще й багато розбитих виробничих приміщень, які стараємося відновлювати максимально оперативно, бо тут і далі працюють наші люди», - додав Сімаков.

Зазначається, що енергетикам доводиться ухвалювати нестандартні рішення та викладатись на повну для відновлення пошкодженого обладнання. Підтримку їм надають місцеві громади та іноземні партнери.

Бурштинська теплова електростанція розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною.

Читайте також: Суд залишив у силі штрафи для ДТЕК за зловживання монополією на Бурштинському енергоострові

Під час обстрілу українських міст 10 жовтня у Бурштинську ТЕС влучили 4 ракети. Як наслідок, в енергомережі Івано-Франківської області різко знизилася напруга.

19 жовтня 2022 року станція знову зазнала ракетного обстрілу. Внаслідок влучання ракет спалахнула пожежа. Станція була тимчасово відключена від енергосистеми.

Читайте також: Через обстріл ТЕС на Донеччині порушене електропостачання Покровського району

Дорогу в районі Бурштинської ТЕС було перекрито. Влада організувала об’їзд через навколишні села. В обох випадках жертв не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-