Одеський суд визнав незаконними тарифи на паркування у місті

Одеський суд визнав незаконними тарифи на паркування у місті

Укрінформ
Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправним рішення одеського виконавчого комітету про встановлення тарифів на паркування у місті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на рішення Одеського окружного адміністративного суду.

«Визнати протиправним та нечинним рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради №156 «Про встановлення тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів у м. Одесі», - йдеться в документі.

Йдеться про рішення встановити вартість користування муніципальними парковками у 20 грн на годину, яке міськрада прийняла у липні 2022 року.

Голова «Асоціації автомобілістів Одеської області» Сергій Степовик звернувся до суду з вимогою визнати тариф протиправним зокрема через те, що замість запланованих 1 409 платних майданчиків, мерія облаштувала лише 70, тому й ціна за паркування виявилася зависокою.

Зазначимо, що на засіданні виконавчого комітету одеської міськради 30 березня 2023 року директор Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко запропонував розширити зону платного паркування в центрі міста, додавши вулицю Грецьку та вулицю Буніна. Там заплановано облаштування 307 машиномісць у «кишенях» вздовж доріг.

Читайте також: У Києві призупинили оплату за паркування на муніципальних майданчиках

Як повідомлялося, тариф у 20 грн/год. діяв з липня минулого року і донині, наразі його оскаржили та визнали недійсним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-