росіяни склали плани примусового вивезення дітей з Херсонщини - Хлань

росіяни склали плани примусового вивезення дітей з Херсонщини - Хлань

Укрінформ
російські загарбники стримують виїзд мешканців захоплених районів Херсонщини на підконтрольні Україні території та планують депортацію до окупованого Криму та рф.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Вони (загарбники - ред.) ввели систему електронних перепусток… Весь тиждень фактично були труднощі (із системою - ред.). Натепер усе ж таки вони видають ці дозволи, люди починають виїжджати, але в дуже в маленькій кількості. Фактично, окупант стримує виїзд людей з окупованої території. І водночас вони пропонують людям виїжджати на «оздоровлення» в Крим, і, як вони зазначають, начебто для того, щоб убезпечити себе від артилерійських ударів. Тобто ведуть таку своєрідну пропаганду, в тому числі і дітям, які задіяні в навчальному процесі», - сказав Хлань.

На його думку, росіяни мають намір примусово вивозити людей, аби тримати їх у заручниках.

Читайте також: росіяни вимагають перепустки у людей, які хочуть виїхати з окупованої частини Херсонщини - Хлань

«Вони примусово розсилають по своїх окупаційних адміністраціях плани щодо виїзду дітей, батьків і людей похилого віку до Криму, начебто посилаючись на питання безпеки. Але ми розуміємо, що це примусова депортація з огляду на деокупацію Херсонщини», - заявив депутат.

Він нагадав, що таке відбувалося і на Харківщині - загарбники відправили дітей в росію, а після деокупації не повертали їх батькам. Зараз такий самий сценарій розгортається на загарбаній території Херсонщини, вважає Хлань.

Читайте також: На Херсонщині загарбники оголосили канікули і пропонують «оздоровити» дітей у Криму

Як повідомлялося, очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич заявив, що минулого тижня ЗСУ визволили близько 2,5 тисячі квадратних кілометрів території Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-