На Закарпатті проведуть патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

На Закарпатті проведуть патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Відео
Укрінформ
В Ужгороді 27 серпня проведуть патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». 

Про це у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"У суботу, 27 серпня, о 10.00 запрошую усіх приєднатися до патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» в Ужгороді, який організовує Міністерство у справах ветеранів України за підтримки Закарпатської ОВА", - зазначив він.

За словами Микити, це щорічний захід для вшанування пам’яті загиблих захисників і захисниць, який дає можливість пробігти за тих, хто загинув, обороняючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни, а також продемонструвати вдячність і підтримку рідним та близьким героїв.

Читайте також: Мінветеранів запрошує долучитися до Всеукраїнського забігу на вшанування загиблих військових

Забіг гуртує колишніх і нинішніх військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, молодь та свідомих громадян у бажанні захищати Україну, відстоювати її незалежність; щороку в ньому беруть участь тисячі людей.

Як повідомляється, військові бігтимуть в екіпіруванні, цивільні – на власний розсуд. Бігтимуть 5 та 2 км. На події волонтери організують збір коштів для ЗСУ.

Як повідомлялося, "Шаную воїнів, біжу за героїв України" - це щорічний захід на вшанування пам’яті загиблих захисників і захисниць.

Читайте також: У Чернівцях півтори сотні людей взяли участь у забігу пам'яті за загиблими героями

Забіг у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, "кіборга" Олексія Дурмасенка.

Цьогоріч за підтримки Мінветеранів захід уперше проходитиме не тільки в Україні, а й за кордоном. У пам'ять про українських Героїв будуть бігти у Сполучених Штатах Америки, Польщі, Литві, Німеччині, Угорщині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-