Перевіряв українців на виїзді з Маріуполя – поліцейського підозрюють у держзраді

Перевіряв українців на виїзді з Маріуполя – поліцейського підозрюють у держзраді

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру поліцейському, який, перейшовши на бік російської федерації, у складі "поліції днр" перевіряв громадян на виїзді з тимчасово захопленого міста Маріуполь Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За даними слідства, у березні оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділу поліції №1 Маріупольського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області перейшов на бік росії.

Встановлено, що правоохоронець надав згоду представникам рф, які тимчасово захопили селище Мангуш Маріупольського району, обійняти посаду в незаконно створеному підрозділі поліції так званого міністерства внутрішніх справ "днр".

Читайте також: Із Маріуполя загарбники відправляють людей за довідками в фільтраційні табори

Так, одягнений у камуфльовану форму з розпізнавальними знаками рф та псевдореспубліки, з вогнепальною зброєю фігурант чергував на блокпосту в районі виїзду з Маріуполя в напрямку селища Мелекіно Мангуського району.

Зокрема, підозрюваний незаконно обмежував рух автотранспорту та перевіряв автомобілі й громадян, які намагалися залишити захоплене місто, з метою виявлення та затримання осіб, котрі співпрацювали зі Збройними силами й легітимними органами державної влади України.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Державне бюро розслідувань відкрило майже 480 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-