Півсотні врятованих маріупольців оздоровляться в Буковелі - Мінреінтеграції

Півсотні врятованих маріупольців оздоровляться в Буковелі - Мінреінтеграції

Фото
Укрінформ
Півсотні врятованих маріупольців відправились на оздоровлення в Буковель.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«За сприяння віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні 50 евакуйованих мешканців Маріуполя сьогодні із Запоріжжя виїхали у Буковель», - йдеться у повідомленні.

У відомстві переконані, що для людей, які понад 2 місяці прожили у блокаді, цей відпочинок стане як психологічною реабілітацією, так і підготовчим етапом для планування свого подальшого життя. Адже всі розуміють, що поки повернення у Маріуполь не можливе.

Водночас у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій зробили все, аби маріупольці мали змогу спокійно відпочити. «Для наших громадян будуть проводитися заняття з психологічної підтримки, людей забезпечать одягом, засобами гігієни, продуктами харчування, проведуть відповідні грошові виплати. Своєю чергою, Товариством Червоного Хреста в Україні повністю оплатило транспортування наших громадян до місця призначення», - додали у відомстві.

Читайте також: Верещук зустрілася з дітьми, яких евакуювали з «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців Маріуполя, які хочуть евакуюватися з міста, у п'ятницю, 6 травня, о 12:00 годині зібратися біля ТРЦ «Порт Сіті». 4 травня в рамках маріупольського гуманітарного коридору вдалося евакуювати 344 людини.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зранку 6 травня поінформував про те, що у п'ятницю продовжується операція з евакуації людей з заводу "Азовсталь".

Президент Володимир Зеленський у четвер заявив, що впродовж тижня вдалося евакуювати близько 150 людей з "Азовсталі" та понад 300 - з Маріуполя й околиць.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш зазначив що завдяки операції Організації Об'єднаних Націй з Маріуполя вдалося евакуювати загалом близько 500 осіб.

Фото: Телеграм Мінреінтеграції України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-