На Хмельниччині понад 30 громад московського патріархату готові перейти по ПЦУ

На Хмельниччині понад 30 громад московського патріархату готові перейти по ПЦУ

Відео
Укрінформ
На Хмельниччині понад 30 громад і парафій готові перейти з УПЦ московського патріархату до Православної церкви України.

Про це в ефірі Суспільне. Поділля повідомив єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло (Юристий), передає Укрінформ.

«Деякі громади, парафії, які більшістю голосів виявили бажання долучитися до помісної Православної церкви, вже подали документи, а деякі перебувають на стадії їх оформлення. Їх статистику, я навести не можу, бо сьогодні так, а завтра вона змінюється, але їх більше 30 (громад і парафій)», - зазначив єпископ.

За інформацією відділу національностей та релігій Хмельницької ОВА, в області є 1362 православні релігійні організації, з яких 933 належать до УПЦ в єдності з рпц, а 405 – до ПЦУ.

Починаючи з 24 лютого, розпорядженням начальника Хмельницької ОВА зареєстровані зміни до статутів 13 громад УПЦ, 2 з яких змінили конфесійну приналежність на ПЦУ, 11 – на статус незалежних православних громад, 7 – перебувають на розгляді.

Читайте також: Івано-Франківська міськрада закликала заборонити діяльність церкви московського патріархату в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Синод Православної церкви України закликав духовенство і релігійні громади, які перебувають в юрисдикції московського патріархату, увійти в канонічне єднання з ПЦУ.

За словами предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія, станом на кінець березня 2022 року понад 50 громад в Україні перейшли до ПЦУ, близько 100 перебувають в процесі переходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-