Відновлення зв'язку та інтернет-покриття на звільнених територіях триває безперервно

Відновлення зв'язку та інтернет-покриття на звільнених територіях триває безперервно

Укрінформ
Оператори мобільного зв’язку відновлюють роботу на звільнених територіях. Абоненти вже можуть користуватися послугами.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Телеграмі.

Зазначається, що оператор мобільного зв'язку Vodafone на Київщині забезпечив відновлення роботи 30 базових станцій. Зв’язок отримали Пашківка, Баришівка й Мартусівка. Також у зоні покриття Бровари та Сеньківка завдяки відновленню волоконно-оптичної лінії зв'язку. У Миколаївській області компанія відновила шість базових станцій. Надійний зв'язок є в Очакові, Парутиному, Анетівці.

У Іванкові на Київщині мобільний оператор lifecell відновив покриття з використанням обладнання Starlink від SpaceX.

Укртелеком 9 квітня завершив відновлення інтернет-доступу в Запоріжжі. Абоненти вже можуть користуватися послугами компанії. В області ремонтно - відновлювальні роботи продовжуються. Відновлено надання інтернет-послуг у Харківській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: Мобільні оператори ЄС та України спростять зв'язок із близькими для біженців

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на IT-інфраструктуру Укртелекому була здійснена потужна ворожа кібератака. Для збереження мережевої інфраструктури та продовження надання сервісів Збройним силам України, іншим військовим формуванням та користувачам критичної інфраструктури Укртелеком тимчасово обмежив надання послуг для більшості приватних користувачів. Того ж дня атака була нейтралізована.

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-