Міста України об'єднались, щоб подати спільну заявку на конкурс «Молодіжна столиця Європи 2025»

Міста України об'єднались, щоб подати спільну заявку на конкурс «Молодіжна столиця Європи 2025»

Відео
Укрінформ
Міста України об'єднались для подачі спільної заявки на конкурс «Молодіжна столиця Європи 2025».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми планували розвивати молодіжні центри, об’єднуватися в громадські організації, навчатися, працювати, розважатися. Але зараз вся українська молодь живе на війні. День у день ми боремося за своє життя, за наше завтра, ми боремося за свої домівки та міста, тому ми вирішили об’єднати нашу програму. А зараз ми подаємо заявки з усіх міст України, бо, як бачите, у нас вже немає кордонів», – наголошується у відео-зверненні молоді з усієї країни.

Зазначається, що молодь усіх міст об'єдналась заради спільної перемоги. Ініціаторами створення такої заявки стала команда мережі молодіжних просторів ТВОРИ!.

Минулого року Львів виборов статус фіналіста конкурсу «Молодіжна столиця Європи 2024» у Брюсселі.

Молодіжна столиця Європи — це титул, який Європейський молодіжний форум терміном на один рік присвоює європейському місту, призначеному для розширення можливостей, активізації молоді та зміцнення європейської ідентичности через проєкти, зосереджені на культурному, соціяльному, політичному та економічному житті молоді. Першу столицю обрали в 2009 році. З 2014 року Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи є офіційним партнером, який затверджує звання Молодіжної столиці Європи. Поточною столицею на 2022 календарний рік є Тирана з Албанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-