Жителі Херсона вийшли на мітинг проти російської агресії та «хнр»

Жителі Херсона вийшли на мітинг проти російської агресії та «хнр»

Фото, відео
Укрінформ
У Херсоні містяни зібралися біля пам’ятника Шевченку на мирний мітинг проти російської агресії.

Про це херсонці повідомляють у Фейсбуці , передає Укрінформ.

На відео чути, як люди проголошують: «Херсон – це Україна!». Учасники заходу кажуть, що вони прийшли продемонструвати, що в Херсонській області не хочуть росії, не хочуть «хнр». У мітингу немає організатора, люди самоорганізувалися.

Херсонці, що прийшли з Державними прапорами України та саморобними плакатами, скандували: «Слава Україні! Героям слава!», «Разом нас багато – нас не подолати!», «Слава воїнам ЗСУ!», «Миколаїв! Ми з тобою!» та інші патріотичні гасла.

Учасники мирного мітингу діляться фото з події у соцмережах.

Як розповіли агентству учасники заходу, херсонці встигли провести мітинг до того, як на місце прибули для розгону військові рф з технікою.

«Ми встигли провести мітинг. Зараз туди прибула техніка рф», - розповів один з учасників заходу.

Раніше містяни традиційно збиралися на акції протесту на площі Свободи - біля будівлі ОДА та облради. Цю площу наразі, як і будівлю, контролюють озброєні російські війська, що використовують зброю проти учасників мітингів та викрадають людей.

Як повідомлялося, 3 квітня озброєні російські окупанти використали зброю проти мирних демонстрантів у Каховці.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані. Також російські загарбники викрадають мешканців області.

Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання "Місто-герой".

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-